maximale afwerking met flowcoating

Lak opspuiten met een gerichte straal voldoet niet aan onze kwaliteitseisen. Flowcoaten wel: hierbij wordt in doorloop een overmaat aan verf op het product gesproeid. Hierna wordt het object scheef gekanteld in de flash-off zone. Het oppervlak wordt maximaal glad afgewerkt, overspray loopt zonder sporen achter te laten van het kozijn af, wordt gefilterd en weer in het lakcircuit teruggebracht. In tegenstelling tot spuiten is er dus nauwelijks lakverlies. Een ideale arbeidsbesparende applicatiemethode met het hoogst haalbare resultaat.

Kwaliteit hangt ook samen met efficiency. Tijdwinst wordt geboekt door handelingen te automatiseren, waarbij onze flowcoat straat maximaal is geautomatiseerd. Waar handmatig spuiten al gauw een halve dag werk was, gaat dezelfde hoeveelheid in minder dan een uur door de flowcoat. Een ander voordeel is dat de benodigde verf wordt aangezogen en meteen gebruikt. Er is een constante toevoer, zodat er bijna geen product uitstaat dat op viscositeit gehouden moet worden. Dat maakt het ook eenvoudiger om van kleur of product te wisselen.

Volledig geautomatiseerde flowcoat straat

Flowcoatverf vult de poriën beter op voor een optimaal gelijke laagdikte – ook op plekken die een spuiter niet bereikt. En dat met een zeer hoog rendement (90-95%). De procescondities luisteren hierbij heel nauw. In de flash-off zone moet de luchtvochtigheid hoog zijn en de temperatuur laag. In de droogkamer omgekeerd. Onze vaste verfleverancier Sikkens ondersteunt ons met cursussen en advies over verf, applicatie en apparatuur. Zij bewaken onze kwaliteit door droge laagdiktemetingen. Als resultaat: een rapport met hun kwaliteitsstempel.

flowcoating voor een optimaal gelijke laagdikte

weten wat wij voor u kunnen betekenen?

BEZOEKADRES
Nisseweg 15
4416 PK Kruiningen
Tel. 0113 381976

 

POSTADRES
Kloosterpoort 1
4421 SN Kapelle

 

info@tifabrouwer.nl
administratie@tifabrouwer.nl